Yhteystiedot

Puhelin: 0405472646
E-mail: emilia.kaikkonen@
luukku.com

Kuvia

Emppu

Olen Emilia "Emppu" Kaikkonen. Olen lähtöisin Oulusta, Haukiputaalta. Nykyään asun Vantaalla. Edustan Dressage Team Traversia eli DTT. Ensimmäisen kerran istuin ponin selässä 5-vuotiaana. Ja siitä se lähti. Alkeiskurssin kävin ABC-tallilla, jossa opettajana toimi Arto-Pekka Heino. Ensimmäinen poni, Desant, tuli meille kun olin ensimmäisellä luokalla. Tanelin kanssa hyppäsimme pieniä esteluokkia. Myöhemmin "Tanelin" kaveriksi ostettiin Korholan Misteli, jolla aloitin kilpailemaan kouluratsastuksessa. Mistelin jälkeen muita poneja minulla on ollut  Brisandro ja Top Showman.  Riston ja Showmanin kanssa kilpailimme ponien kansallisissa luokissa. Showmanin kanssa pääsin ensimmäistä kertaa A-renkaaseen, eli ponien valmennusrinkiin.  

 

Poniaikana harrastimme siskoni Iidan kanssa myös poniraveja. Aluksi meillä oli yksi shettis, Big-Drico, jonka kanssa harrastus alkoi. Parhaimmillaan shettiksiä oli viisi. Kävimme raveissa miten ratsastuskilpailulta kerkesimme. Kävimme myös Bodenissa, Ruotsissa, raveissa. Yhtenä vuonna ponimme Smedens Lill-Vinter oli mukana Elitloppetissa Tukholmassa. Ratsut veivät mennessään ja oli tehtävä päätös luopua poneista. Aika ei yksinkertaisesti riittänyt. Myimme muut ponit, meille jäin vain Big-Drico ja Urda. Riksu asuu meillä kotona edelleen ja Urda on ravannut jo vihreille laitumille. Poniohjastaja kerkesin ajaa 44 starttia, joista 9 voittoa, 8 kakkosta ja 10 kolmosta.  

 

  Ensimmäinen hevonen oli Dorado. Se ostettiin Saksasta Laura Nykäsen ja Niclas Aromaan kautta. Dorado oli oikea opetusmestari ja sen kanssa osallistuimme junioreiden luokkiin. Pääsimme mukaan A-renkaaseen ja kahtena vuonna (2006 ja 2007) junioreiden maajoukkueeseen. Olimme mukana PM-kisoissa Norjassa ja Suomessa. Lisäksi 2007 olimme juniorijoukkueen kanssa Saksassa EM-kisoissa. Voitimme molempina vuosina PM-joukkue pronssia ja SM pronssia junioreissa. Dorado oli minulla vielä kauden 2008, jolloin kilpailimme nuorten ratsastajien luokissa. Juniorivuosina Maisa Torkkola valmensi. Maisan kautta pääsin Marko Björsin valmennukseen, ja juniorivuosista lähtien kävin myös Markon valmennuksissa. 2008 kauden alusta siirryin kokonaan Markon valmennukseen ja Marko on valmentajani edelleen. Toinen hevonen jolla olen kilpaillut ikäluokissa on Limbani, jolla kilpailin 2007-2010. Poron kanssa voitimme 2008 nuorten ratsastajien SM-kultaa ja hallimestaruuden. Olimme mukana kaksi kertaa PM-joukkueessa 2008 ja 2009. Yksi kohokohta oli myös inter I- luokan voitto Virossa 2009.   

 

2010 alkuvuodesta ostimme Saksasta Wettiner Prinzin eli Pullan. Tarkoitus oli ostaa nuori hevonen kasvamaan mutta kävimme kokeilemassa Pullaa ja se jäi mieleen. Niimpä Pulla muutti meille. Pullan kanssa kilpailimme 2010 nuorten ratsastajien luokissa. Voitimme nuorten ratsastajien SM-kultaa ja hallimestaruus hopeaa. Olimme mukana Norjassa Suomen PM-joukkueessa, jonka kanssa saimme joukkue pronssia. Voitimme myös joukkue-SM kultaa DTT:n joukkueessa. Kilpailimme myös Tapiola Small Tour sarjassa ja pääsimme finaaliin Helsinki International Horse Showhun. Finaalissa sijoituimme neljänneksi.  

 

 2011 kausi oli ensimmäinen seniorikauteni. Kilpailimme Vaativa A-Inter I tasolla, voittoja ja sijoituksia tuli. Pullan kanssa voitimme Tapiola Small Tourin UB Helsinki International Horse Showssa. Pullan lisäksi kilpailin Lexequus Oy:n kasvattamalla Davidoffilla. Taavin omistavat Lexequus Oy ja äitini Kristiina Taavetti yhdessä.  Oli hienoa saada käyttöön Taavin kaltainen hevonen. Voitimme myös vuonna 2011 joukkue-SM kultaa, molemmat hevoset olivat mukana. Ratsastin itse Pullalla ja Marko ratsasti Davidoffilla. Uusi tuttavuus on Cognac, jonka omistaja on Hanna Pekkanen. Konkun on myös kasvattanut Lexequus Oy.   2012 kaudella kilpailin Davidoffilla ja Cognacilla. Taavin kanssa tuli paljon sijoituksia ja voittoja Vaativa A- Inter I tasolta. Konkku pärjäsi myös hienosti 5-vuotiaiden luokissa.

2013 kilpailin hevosilla Sabrina V, Eliett ja Cognac. Olen tyytyväinen kauteen, Sabri voitti 7v- cupin, Eliett kilpaili hyvällä menestyksellä VaA-Inter I - tasolla ja Cognac teki myös hyviä suorituksia läpi kauden. Kaudella 2014 kilpailin Sabrina V :llä Va A-Inter I tasolla hyvillä tuloksilla sijoittuen ja voittaen. Paletto kilpaili he A-Va B tasolla sijoittuen.

Kaudella 2015 kilpailin 5-vuotiaalla Qalisco KS- ruunalla, jonka omistaja-kasvattaja on Eeva-Liisa Penttilä. Hessun lisäksi kilpailukäytössä oli Paletto, jonka omistaa Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu Oy. Kaudella 2015 ostin Hessun itselleni ja pääsimme mukaan Top Dressage Finland- valmennusryhmään. Tarkoituksena treenata siis isompia koitoksia kohti!